CE-student Maaike Buskermolen leidt je rond

Rondom de Business Campus!

Zuidoost is allang niet meer een uithoek van Amsterdam maar heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve hotspot waar je samen met je medestudenten out of in je comfortzone op ontdekking kunt gaan.

Er zijn veel cafe’s, barista’s en restaurants te vinden. In de ochtend kun je een koffie halen bij de Starbucks, ’s middags lunchen bij de Burger King of een drankje doen bij de Loungebar.

Amsterdamse Poort Amsterdamse Poort is een winkelcentrum met diversiteit aan winkels, horeca en food-ondernemers. Van bekende ketens tot kleine lokale ondernemers. Als je uitgebreider wilt eten dan snel iets halen op het Bijlmer station of wilt shoppen, etc. kun je terecht bij de Amsterdamse poort er zijn zoals hier bovengenoemd genoeg kledingwinkels, eettentjes, supermarkten, … om gezellig te winkelen.

Pathé ArenA

De bioscoop bevindt zich direct naast Station Bijlmer-ArenA en draait de hele week een ruim aanbod aan films op verschillende tijdstippen. Een gezellig uitje na school of in een perfect lang tussenuur. De gemiddelde prijs voor een ticket is 11 euro.

Gamestate ArenA

Deze gamehal bevindt zich tegenover het Bijlmer-Arena station. In de hal zijn zowel klassieke spelletjes – onder meer Pac-man, Mario Kart en airhockey – als nieuwe games waarbij de spelers virtual reality-brillen dragen.

Campus Diemen-Zuid

Campus Diemen-Zuid zit een paar metrohaltes verderop. Hier is het ‘Amerikaanse campus'-idee uitgewerkt. Het is een centrum vol met studentenwoningen met leuke tentjes en parkjes. Het is 15 minuten met het OV vanaf de HvA Business Campus.

Ziggo Dome

De Ziggo Dome bevindt zich ook in de Bijlmer ArenA en hier kun je terecht voor optredens en concerten. Je kan ook van buiten het gebouw soms ook (gratis) heerlijk meegenieten van de muziek. De Ziggo Dome heeft een uitgebreide volle agenda voor iedere muziekkeuze.

OSCAM

Het museumplatform voor kunst, fashion, design, vakman en innovering in Amsterdam. Het museum organiseert doorlopende tentoonstellingen en verzamelbijeenkomsten met partners zoals: Nationale Opera & Ballet, OBA en AMFI.

Imagine IC

Imagine IC houdt zich bezig met museumerfgoed en organiseert doorlopende tentoonstellingen, verzamelbijeenkomsten en publieke gesprekken. De doorlopende tentoonstellingen en verzamelbijeenkomsten zijn gratis.

OBA Bijlmerplein

Naast het Imagine IC bevindt zich een verstiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Bij OBA Bijlmerplein kun je voor 35 euro per jaar boeken lenen. In het gebouw zelf kun je gratis gebruik maken van de grote collectie boeken. De grote collectie is handig bij het maken van rapporten, verslagen etc. en goedkoper, omdat je de boeken niet zelf hoeft aan te schaffen.

Bijlmer Parktheater

Zin in een cultureel uitje dichtbij school? Dan zit je goed bij het Bijlmer Parktheater. Ze hebben een volle agenda aan een interculturele programma’s, cultuureducatie, community art en talentontwikkeling evenementen. De evenementen zijn bij te wonnen voor een goede prijs (of gratis) en er is ook gelegenheid om na de show een drankje te doen.

New Metropolis (dependance Pakhuis de Zwijger)

Het New Metropolis organiseert projecten en exposities op het snijvlak van stedelijke ontwikkelingen. Bestuurders en ambtenaren, maatschappelijke professionals en ondernemers komen samen rondom de opgaven en uitdagingen van het stadsdeel. Het is het centrum om ervaringen te delen, elkaar te informeren en inspireren.

Eetgelegenheden

Coffee Fellows

Internationaal koffiehuis in de Amsterdamse Poort. Ze hebben een heerlijke uitgebreide keuze aan koffie. Perfect om voor of na school een heerlijk bakje koffie te drinken. Ook hebben ze een ruime keuze aan lekkernijen voor bij de koffie. Coffee Fellows heeft als slogan ‘feel at home’. Wanneer je binnenkomt, krijg je direct het huiselijke gevoel door de inrichting van het koffiehuis.

World of Food

Trek in heerlijke Street food na een vermoeiende dag college? Dan zijn de foodhallen de World of Food de perfect keuze. ‘De lekkerste streetfood uit de hele wereld uit de hele wereld onder een dak.’ De foodhallen zijn een kwartiertje met het OV vanaf de HvA Business Campus en -voor de fanatiekeling- 20 minuten lopen.

Brouwerij Kleiburg

Kleiburg is het bier van het kleiklooster: een nieuwe twist op traditionele Belgische kloosterbieren. De brouwerij organiseert rondleidingen en proeverijen op locatie. Heerlijke speciale bier tappen na een vermoeiende college dag!

Treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA

In het station Bijlmer ArenA zit voor de fastfoodliefhebber een Burger King. Voor ’s ochtend snel ontbijtje of koffie: de Starbucks, Albert Heijn To Go en een broodjeszaak.

Cafeetjes

In de Bijlmer zitten diverse cafeetjes waar je heerlijk een biertje kan tappen, een wijntje drinken of een heerlijk frisje. Als je een rondje loopt kom je er genoeg tegen!

Evenementen

Metro Movies | Festival

Elk jaar in september komt het Metro Movies festival naar de Bijlmer toe. Om de hoek van Gaasperplas (20 minuten met de bus vanaf Bijlmer Arena) vinden in septermber ’s avonds en overdag een mooie selectie van documentaires, korte en lange films vertoond. Ook vinden er debatten plaats, is er muziek, een modeshow, living art en een aantal foodtrucks.

Johan Cruijff ArenA

En last maar zeker niet least: het Ajax-stadion. Dit mooie gebouw spreekt natuurlijk voor zichzelf. De buitenkant van het gebouw kun je elke dag op je weg naar school bewonderen en met een voetbalwedstrijd van binnen.