Het verhaal van CE


'Ja, wij zijn een grote opleiding met heel veel studenten'

Wie bij ons aan het eerste jaar begint, moet zich minstens twintig keer opnieuw voorstellen. Gelukkig vind je hier ook altijd mensen die je de weg willen wijzen, die voor je klaar staan en naar je luisteren, die de dialoog met je aangaan en er alles aan doen om jou naar het diploma te begeleiden.


'Commercie is een vak. En wij kunnen je dat leren'

'We bieden een solide opleiding met een topcurriculum dat we voortdurend aanpassen aan wat de praktijk vraagt van ondernemende, commercieel ingestelde studenten. We zijn een dynamische opleiding, op de hoogte van de nieuwste inzichten en de laatste trends in het bedrijfsleven. Onze studenten komen veel bij ondernemers over de vloer en ondernemers zijn op hun beurt graag bij ons. Ze geven gastcolleges, doen marktonderzoek samen met studenten en zetten bedrijven op. We zitten bijna letterlijk boven op de actuele ontwikkelingen en staan midden in de praktijk. Want in Amsterdam gebeurt het. Van start-ups tot multinationals, van tech-entrepeneurs tot ondernemers die varen op creativiteit: Amsterdam is hun thuisbasis. Net als die van ons.’


'Onze docenten staan dicht bij de praktijk'

Omdat ze zelf in de praktijk hebben gewerkt of omdat ze naast hun docentschap een eigen bedrijf runnen, weten ze precies waarover ze het hebben. Ze kunnen zich stuk voor stuk beroepen op een flinke dosis ervaring die ze graag delen. Want zeker in ons vak komt niet alle wijsheid uit boeken. Onze docenten zijn uitgesproken mensen die studenten stap voor stap leren logisch na te denken en hunzegje te doen. Ze stimuleren studenten om zich een gedegen theoretische en praktische basis eigen te maken, en om zichzelf te leren kennen, hun eigen weg te gaan en eigen beslissingen te nemen. Niet in iedereen schuilt een goeie verkoper. Hoeft ook niet. Sommige mensen floreren als gedegen marketeer of marktonderzoeker. En ook dat kun je bij ons worden.


'Wie bij ons afstudeert heeft een toffe studententijd gehad in de mooiste stad van het land'

Want studeren is veel meer dan alleen vakken volgen. Bovendien heb je een studie gedaan die jou op het lijf is geschreven. Door keuzevakken, stages, minors, honours en een eigen afstudeerrichting heb je je studie een unieke persoonlijke draai gegeven. Wie bij ons de eindstreep haalt, heeft een fundament gelegd voor een loopbaan in de voorhoede en beschikt over de kennis, kunde én de mentaliteit om het verschil te maken.’ ‘Met een CE-diploma van de HvA op zak, ben je klaar voor een plaats in het commerciële bedrijfsleven: je hebt verstand van zaken, bent open minded, hebt gevoel voor de bal (en ja, je hebt net dat beetje meer branie dan de rest).