Suzanne Eikmans
(2
3)

Opleiding:
Media, Informatie en Communicatie (specialisaties Mediamarketing en Mediaondernemerschap), Minor Reputatiemanagement

Bedrijf:
Festival Wallet

'Ik geloof echt zo in dit product, voor mij is pas de druk van de ketel als de eerste persoon op een festival met z’n telefoon betaalt'

Toen Suzanne Eikmans na een festival met een hoop kostbare munten thuiskwam, waarvoor ze heel lang in de rij had gestaan, borrelde er een idee bij haar op: waarom niet gewoon betalen met je telefoon? “Na een festival moet je een goed gevoel hebben, maar er was zoveel frustratie, dat leek me niet de bedoeling”, vertelt ze.


Suzanne besloot het idee uit te werken tijdens de specialisatie Mediaondernemerschap van haar studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Samen met drie klasgenoten dook ze in de materie en zo ontstond Festival Wallet, een betaalsysteem voor festivals waarbij je betaalt met je telefoon.


Hoewel haar klasgenoten na het semester stopten was Suzanne niet lang alleen. Vorig jaar kwam ze in aanraking met Woov, een platform dat door middel van technologie mensen op festivals bij elkaar brengt. Er bleek een klik, en het idee van Festival Wallet valt nu onder Woov, dat dezelfde visie heeft. Het betaalsysteem zorgt niet alleen voor minder afval, er hoeven ook geen munten gedrukt te worden en er zijn geen mensen nodig om kassa’s te beheren. En dat scheelt geld. Het mes snijdt dus aan twee kanten.


Suzanne vond het runnen van een onderneming tijdens haar studie bepaald geen straf. “Het was heel relaxed en prima te combineren. En als student krijg je veel voor elkaar omdat mensen je veel gunnen, daar heb ik veel voordeel van ervaren.” Eenmaal afgestudeerd ligt de focus vol op Festival Wallet, en de ambities zijn niet mals: “Ons doel is om voor 2020 internationaal actief te zijn waarbij zowel festivalbezoekers als organisatoren onze app gebruiken.”


Het is overigens niet de eerste keer dat Suzanne genomineerd werd voor een onderscheiding, zo won ze in 2017 de VIVA400 Visionista Award, werd ze datzelfde jaar derde in de regionale 'Vrouw in de Media' award voor provincie Noord-Holland verkiezingen, vertegenwoordigde ze Nederland in de Creative Business Cup in Kopenhagen, bemachtigde ze een plek in de Sprout 25 onder 25 en was ze finalist Business Heroes van De Jonge 100.