Ruben Brinkman
(2
3)

Opleiding:
Sportkunde - leerroute Sport, Management en Ondernemen (SM&O), Minor Sport & Business

Bedrijf:
ReFresH’IM

'Ik zie deze nominatie als een beloning voor het harde werken, laten we hopen dat het een begin is van iets heel moois'

Ruben Brinkman omschrijft zichzelf als een ambitieus, leergierig en doelgericht. Zijn passie voor marketing en ondernemerschap komen goed van pas tijdens zijn studie Sportkunde aan de Hogeschool van Amsterdam. In het derde jaar, dat in het teken van ondernemen stond, richtte hij samen met voormalig compagnon Swen van Haperen ReFresH’IM op. Het idee daarvoor ontstond al tijdens het Honeurs Programma dat hij het tweede jaar volgde.


Ruben vertelt over ReFresH’IM: “Tijdens een ondernemingskamp op Texel ontstond het volgende idee: ‘De meest gebruikte verzorgingsproducten voor mannen samengesteld in een exclusieve box, thuisbezorgd en afgestemd op de man zijn stijl, gebruik & prijsklasse’.” Maar de mannen wilden meer en bleven hun idee finetunen. Ze vonden hun concept te algemeen en gewoon, “niet perfect”, legt Ruben uit.


Het uiteindelijke concept werd een reispakket met de meest gebruikte verzorgingsproducten voor mannen, zo samengesteld dat je het als handbagage in het vliegtuig kan meenemen. De producten zijn van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Of duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij ReFresH’IM? “Ik kan niet zeggen dat ik heel duurzaam ben maar ik doe wel mijn best. We hebben ook een bamboe tandenborstel en maken gebruik van gerecycled PVC. Maar ja, dat tasje is natuurlijk wel van plastic.” In de toekomst wil Ruben zich meer richten op duurzaamheid, niet alleen omdat hij dat zelf belangrijk vindt maar omdat het ook van je verwacht wordt, merkt hij.


Op dit moment is Ruben aan het afstuderen binnen zijn eigen onderneming. Zo is een eigen bedrijf runnen goed te combineren met studeren. Sowieso is dat binnen SM&O allemaal goed geregeld, vindt hij. “Je wordt al vanaf het tweede jaar van je studie uitgedaagd om over ondernemen na te denken. Ik ervaar echt dat de Hogeschool van Amsterdam ons gestimuleerd heeft om het daadwerkelijk te gaan doen.”