Renzo van der Spiegel (met Peet Neunzig en Patrick van der Veldt)
(2
2)

Opleiding:Communication and Multimedia Design, Minor Ondernemerschap

Bedrijf:
MAATcreative

'In een half jaar gingen we van een idee naar een product dat we kunnen verkopen'

Renzo van der Spiegel, Peet Neunzig en Patrick van der Veldt leerden elkaar kennen tijdens hun studie Communication and Multimedia Design op de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens hun derde jaar waren ze al klaar met ‘dat schoolse’, ze wilden iets gaan doen waarmee ze het werkende leven zouden verkennen. Toen de minor Ondernemerschap voorbij kwam grepen ze hun kans. “Dat was het perfecte moment om het uit te proberen, of ik geschikt ben voor het ondernemerschap en of ik het leuk vindt”, vertelt Renzo.


Het idee dat ze inbrachten kwam voort vanuit hun eigen ervaring. “We kopen tegenwoordig veel online, maar op een website mis je de verkoper die je meer kan vertellen over een product. Die je meer informatie geeft of die er een emotie aan verbindt.” De jongens besloten een tool te ontwerpen die dat middels video kan doen.


Tijdens de minor werkten ze hun idee uit tot een product dat verkoopklaar is. Dat was even aanpoten. Renzo: “Wij zijn alle drie creatievelingen en dat wil nog wel eens botsen met de deadlines van de minor. Als we nieuwe dingen zien willen we die graag uitproberen.” De docenten van de minor stimuleerden de creatieve ondernemers juist om niet te lang door te gaan met ideeën bedenken, maar met de daadwerkelijke ontwikkeling van het concept.


Ondanks dat bevalt het oprichten van een eigen bedrijf tijdens de minor goed: “Je hebt geen andere vakken en je kan je dus volledig richten op de minor en je eigen bedrijf. Als we na de zomervakantie allemaal gaan stagelopen is dat wel even anders.” Renzo vreest dat MAAT.creative dan even op een lager pitje komt te staan. En daarna? “Geen idee”, vertelt hij, “dit is heel gaaf maar ik vind mijn studie en de branche waarin ik daarmee kan werken, bij een designbureau, ook heel leuk.”