Murat Durcan
(2
5)

Opleiding:
Commerciële Economie

Bedrijf:
Online Nerds
Your Social Hero

'Dankzij de coach van de minor Ondernemerschap werk ik aan mijn bedrijf in plaats van voor mijn bedrijf'

Murat Durcan is pas 25 jaar maar heeft al vier bedrijven opgericht. Op dit moment is hij druk bezig met het runnen van zijn bedrijven Your Social Hero en Online Nerds. Daarnaast is hij bijna afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, waarmee hij zijn bachelor Commerciële Economie behaalt. En, niet te vergeten: Murat geeft eens in de tien weken college aan studenten van de minor Ondernemerschap en is lid van de Raad van Advies van de Hogeschool van Amsterdam.


“Al benoemde niemand het ooit, ik was vroeger ook al ondernemend. De drive om hard te werken is er altijd al geweest” vertelt Murat. Hij vind het belangrijk om een leuk leven te hebben en is bereid daar hard voor te werken. Of hard werken ook onderdeel is van een leuk leven? “Jazeker! Als je in een lekkere flow zit ga je door, je krijgt er adrenaline van. Ik noem dat positieve stress.”


Dat Murat 24/7 bereikbaar is vindt hij geen probleem. “Ik heb een goede connectie met al mijn klanten. Dus ook al is het drie uur ’s nachts, als ik een goed idee heb schrijf ik het op en stuur ik het door.” Hij werkt veel maar is ook vrij wanneer hij dat zelf wil. Dat is volgens Murat het voordeel van ondernemen. Maar dat tijdens je studie doen is niet altijd even gemakkelijk, want als afspraken voor je onderneming samenvallen met deadlines van de studie “heb je wel echt een probleem”, legt Murat uit.


Gelukkig heeft hij veel aan de Hogeschool van Amsterdam gehad en met name zijn coach van de minor Ondernemerschap. Die leerde Murat om aan, in plaats van voor zijn bedrijf te werken. Geen slecht idee als je drie bedrijven runt.