Liza Verheijke
(28)

Opleidingen:
Media, Informatie en Communicatie bij Hogeschool van Amsterdam, Spaanse Taal en Cultuur bij Universiteit van Amsterdam,
Master Taalwetenschappen bij Universiteit van Amsterdam

Werk:
Redacteur Impact Networks’ en Bestuurslid JongHvA, op de HvA

'Via JongHvA kom je makkelijker in contact met leeftijdsgenoten, het is fijn om met elkaar te kunnen sparren en ervaringen te delen'

Een week nadat HvA-alumna Liza Verheijke als redacteur was begonnen bij de Hogeschool van Amsterdam ging ze in haar eentje naar een netwerkborrel van JongHvA. “Ik had een nieuw huis en een nieuwe baan, en ook de behoefte om nieuwe mensen te ontmoeten. Bij die eerste borrel werd ik zo hartelijk ontvangen dat ik actief lid ben geworden van JongHvA.”


JongHvA is het jongerennetwerk binnen de hogeschool voor medewerkers tot 36 jaar. Liza sloot zich aan bij de FUN-commissie en is inmiddels bestuurslid. Samen met medebestuurslid Deborah Külbs – ook genomineerd - zet ze zich via communicatie en pr actief in om het netwerk onder de aandacht te brengen.


Liza merkt dat JongHvA begint te leven wanneer ze mensen persoonlijk spreekt. “Ik houd van netwerken en nieuwe mensen leren kennen. Ik vind het leuk om te horen wat iemand doet en wat diegene drijft. Via JongHvA ontmoet ik allerlei mensen - van andere afdelingen, opleidingen en faculteiten - die ik anders nooit had ontmoet.” Maar JongHvA is niet de enige plek waar ze nieuwe contacten opdoet. Via het HvA-sportprogramma voor medewerkers volgt ze verschillende cursussen, op dit moment boksen en roeien.


Als bestuurslid van JongHvA wil Liza mensen aan elkaar verbinden. Volgens haar is het jongerennetwerk de plek voor medewerkers om leeftijdsgenoten te ontmoeten en dat vindt zij belangrijk. “Mensen van dezelfde leeftijd zitten vaak in dezelfde fase in hun leven. Het is dan fijn om met elkaar van gedachten te wisselen en te sparren over zaken die in je werk spelen, in een informele setting onder het genot van een drankje.” De organisator en verbinder in hart en nieren is dan ook niet van plan om binnenkort te stoppen met haar bestuursfunctie bij JongHvA.