Karima el Bakkali
(
21)

Opleiding:
Communicatie

Bedrijf:
Get fat with me

'Een onderneming kan een weerspiegeling zijn van je talenten'

Karima el Bakkali is pas 21 jaar maar heeft 7000 vrouwen uit 45 landen achter zich staan. Die 7000 vrouwen helpt ze om op een gezonde manier aan te komen. Daarnaast probeert ze aandacht te krijgen voor ondergewicht. “Voor overgewicht is in onze maatschappij heel veel aandacht, maar over ondergewicht hoor je helemaal niets. Terwijl dat ook een serieus probleem is.”


Toen Karima op haar veertiende zelf met ondergewicht kampte en de ultieme manier vond om gezond aan te komen besloot ze haar verhaal te delen op Facebook onder de naam Get fat with me. “In no time had ik een enorm aantal volgers, maar door het algoritme van Facebook zag niet iedereen mijn berichten meer. Daarom heb ik mijn platform verhuisd naar een website.”


Zes jaar lang bood Karima haar volgers gratis content aan. Pas toen het teveel tijd van haar begon te vragen besloot ze er een business model aan te koppelen. Via Get fat with me biedt Karima nu coaching en op maat gemaakte voeding- en trainschema’s aan. “Ik was er zo druk mee dat ik met mijn andere onderneming moest stoppen, maar ik verdiende er geen geld mee. Hiermee geld verdienen was nooit mijn intentie, maar ik had geen andere keuze dan een manier vinden om dat toch te doen.” Veel content blijft gratis want Karima wil zoveel mogelijk mensen helpen: “Als ik zie dat ik mensen echt kan helpen motiveert dat me enorm om door te gaan.”


Vorig jaar begon Karima aan de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Een mooie combinatie met haar eigen business vindt ze, want alles wat ze leert kan ze direct toepassen in haar eigen bedrijf. En daarbij: “Hoe jonger je begint met ondernemen hoe beter. Je kunt fouten maken, laten zien wie je bent en wat je kan. Het opent zoveel deuren, daar moet je van profiteren.”