Justin Cobelens
(2
3)

Opleiding:
Aviation Engineering, Minor Startup Your Business in Technology (SYBIT)

Bedrijf:
Toupr

'Naast je studie een bedrijf opzetten? Met de juiste begeleiding is het echt goed te doen'

Justin Cobelens studeerde een jaar Medische Wetenschappen toen hij besefte dat hij een toekomst in een lab niet zag zitten. Hij switchte van de Technische Universiteit Eindhoven naar de Hogeschool van Amsterdam en begon aan de studie Aviation Engineering. Het vierde jaar zit er bijna op.


In het tweede jaar van zijn studie werd Justin peer mentor van eerstejaarsstudenten. Hij merkte op dat veel studenten op de middelbare school nooit geleerd hadden om te leren, net als hijzelf: “Toen ik op de middelbare school zat had ik moeite om me te concentreren op mijn huiswerk. Dat ging stukken beter als ik naast of tegenover iemand zat te werken die er absoluut geen moeite mee had.”


Tijdens de minor Startup Your Business in Technology ging hij samen met Otis Hermsen en Koen Franken aan de slag met deze bevindingen en zo ontstond Toupr, een platform waar studenten en scholieren elkaar kunnen vinden om samen – met hun eigen werk – aan de slag te gaan.


“We slaan twee vliegen in één klap”, vertelt Justin. “Scholieren die moeite hebben met hun concentratie kunnen voor een relatief laag bedrag geholpen worden met hun huiswerk. En studenten die een druk schema hebben kunnen geld verdienen terwijl ze hun eigen studie uitvoeren.” Die lage prijs is belangrijk voor Justin, want daardoor is huiswerkbegeleiding toegankelijk voor iedereen, in plaats van alleen voor de welvarende groep.


Het ondernemen naast zijn studie gaat hem goed af. Met de juiste begeleiding is het volgens Justin goed te doen. En die bachelor Aviation Engineering is bijna in the pocket. Maar hoewel hij bijna afgestudeerd is, is Justin nog niet uitgestudeerd: “In september begin ik mijn premaster Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU in Delft.”