Jesse van der Moolen (met Stijn Klitsie en Siem van Osnabrugge)
(20
)

Opleiding:
Sport, Management en Ondernemen


Bedrijf:
Superfissa's

'Als je mensen kunt helpen met je bedrijf, waarom zou je dat niet doen?'

Stijn Klitsie, Siem van Osnabrugge en Jesse van der Moolen zijn niet alleen tweedejaars HvA studenten maar ook ondernemers. Ze willen graag iets betekenen voor de gezondheid van werknemers. Hun bedrijf SuperFissa’s zet zich daarom in voor de verbetering van de vitaliteit op de werkvloer.


Voor het ontstaan van SuperFissa’s hadden Siem en Jesse een vergelijkbaar idee. Toen dat idee in de praktijk niet bleek te werken vroegen ze een docent van het Excellentieprogramma van de Hogeschool van Amsterdam om hulp. Ook haalden ze Stijn erbij. Met z’n allen werkten ze het idee uit tot een volledig concept.


Daarbij vroegen ze zich af welke ontwikkelingen op de werkvloer ze konden koppelen aan hun studie. Het werd het thema burn-out. “Er zijn tegenwoordig zoveel mensen met een burn-out”, vertelt Jesse. “Met ons bedrijf willen we die mensen helpen en willen we bijdragen aan het vinden van een balans tussen werk en privé. Het gaat niet om geld verdienen, het gaat om sociaal-maatschappelijk ondernemen. Want als je met je bedrijf mensen kunt helpen, waarom zou je dat dan niet doen?”


Jesse: “We zijn jonge gasten maar we zetten wel gewoon een bedrijf neer.” Hij is er trots op dat hij, samen met Stijn en Siem, die stap heeft durven zetten. Studeren en een eigen bedrijf hebben is volgens hem prima te doen. Alleen nu de laatste toetsweek er aan komt en de stage moet worden afgerond is het even aanpoten. Toch moedigt hij andere studenten aan om ook te gaan ondernemen. Zijn tip: “Doe wat je zelf leuk vindt. Als je er zelf niet achter staat wordt het erg moeilijk het aan anderen te verkopen. En: laat je niet ontmoedigen doordat je fouten maakt. Fouten maken doet iedereen.”