Hugo Straver
(2
2)

Opleiding:
Sport, Management en Ondernemen, Minor Business English

Bedrijf:
Tennis the World

'Met Tennis the World heb ik het bedrijf dat ik altijd al had willen hebben'

Voor Hugo Straver was het al een tijdje duidelijk: op een dag start ik een eigen bedrijf. De studie Sport, Management en Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam koos hij dan ook vooral omdat het hem zou kunnen helpen een eigen bedrijf op te richten. En zo geschiedde, want Hugo is sinds anderhalf jaar eigenaar van het bedrijf Tennis the World, waarmee hij “het bedrijf heeft dat ik altijd al had willen hebben”, aldus de jonge ondernemer.


Tennis the World heeft als doel jonge tennissers te inspireren en hun referentiekader te vergroten. Hugo gebruikte zijn eigen ervaring bij het bedenken van een goed idee. “Ik ging na wat ik vroeger miste en wat ik leuk had gevonden als jonge tennisser. Waar ik op uit kwam is dat het me het allerleukst had geleken om me een keer te voelen als een prof. Om internationale wedstrijden te spelen, training te krijgen van trainers uit het buitenland op het allerhoogste niveau, en dat met een groep vrienden.” Vanuit die gedachte ontstond Tennis the World, dat reizen organiseert voor de doelgroep die Hugo vroeger zelf was.


Voor Hugo, nu in het vierde jaar van zijn studie, is het runnen van een eigen bedrijf naast het volgen van een studie een perfecte leerschool: “Het is gaaf, je leert er enorm veel van en het is super voor je eigen ontwikkeling. Maar het is niet voor iedereen: als je geen drive hebt weet ik zeker dat je helemaal gek wordt.”


Gek is hij er zelf niet van geworden, wel heeft hij er veel voor moeten inleveren, want tijd voor vrienden of een relatie was er een stuk minder. “Ik heb in sommige gevallen echt bewust moeten kiezen voor Tennis the World, dat is best een hoge prijs, maar ik heb er geen spijt van.”