Deborah Külbs
(29)

Opleiding:
Media en Cultuur bij de Universiteit van Amsterdam

Werk:
Onderwijscoördinator cluster Finance & Accounting, Studieadviseur opleiding Finance, Tax & Advice en Bestuurslid JongHvA op de HvA

'Via JongHvA leer je mensen met dezelfde interesses kennen die je anders niet ontmoet'

Met veel plezier studeerde Deborah Külbs Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, maar toen ze zich in het werkveld begaf bleek dat toch niet zo goed bij haar te passen. Inmiddels werkt ze al viereneenhalf jaar bij de Hogeschool van Amsterdam. Ze begon als medewerker studentenzaken en is nu onderwijscoördinator en studieadviseur. Daarnaast is ze bestuurslid bij JongHvA, waar ze zich – samen met Liza Verheijke – vooral richt op het promoten van JongHvA.


Deborah licht toe: “Aan de ene kant merkte ik dat ik het leuk vond om me in te zetten voor het netwerk, aan de andere kant zag ik dat er meer behoefte was aan meer inzet en meer actieve leden. Dan moet je zelf de eerste stap maar nemen, dacht ik, en ik werd bestuurslid.”


Buiten dat ze haar rol bij JongHvA leuk en gezellig vindt, vindt ze het ook belangrijk dat JongHvA meer op de kaart komt. “De Hogeschool van Amsterdam is heel groot. We merken dat het soms moeilijk is om iemand te vinden die je nodig hebt. Via JongHvA kan je die connectie maken.” Als je bijvoorbeeld net op een faculteit werkt met weinig leeftijdsgenoten is het prettig om op een andere manier collega’s met dezelfde interesses en/of vakgebieden te leren kennen.


“Via JongHvA kun je makkelijk mensen leren kennen die je anders niet zo snel tegenkomt. Maar we zorgen niet alleen voor gezelligheid en verbinding, ook qua kennisdeling faciliteren we het een en ander, en we bieden een podium aan andere onderdelen van de Hogeschool van Amsterdam, zodat die zichzelf kenbaar kunnen maken.”


Ook niet onbelangrijk, vindt Deborah, is dat JongHvA een rol kan spelen in de flexibele inzetbaarheid van medewerkers. Via het netwerk kunnen zij makkelijker overstappen naar een andere afdeling of faculteit. Dat past helemaal binnen de thema’s duurzaamheid en mobiliteit die nu zo van belang zijn.