Chiara van der Kuip
(23
)

Opleiding:
Toegepaste Psychologie, Minor Ondernemerschap

Bedrijf:
Marley's Amsterdam

'Met een student Communicatie en een student Commerciële Economie hadden we een team dat elkaar mooi aanvult'

De drieëntwintigjarige Chiara van der Kuip zit in het laatste jaar van haar studie Toegepaste Psychologie van de Hogeschool van Amsterdam. Doordat haar vader ook een eigen bedrijf heeft, werd het ondernemen haar met de paplepel ingegoten. Toen ze de minor Ondernemerschap voorbij zag komen greep ze haar kans om ook een eigen bedrijf te starten.


Tijdens de minor richtte ze, samen met twee anderen, het bedrijf Marley’s Amsterdam op. “Marley’s is ontstaan vanuit het idee dat shampoo voor 80 procent uit water bestaat én dat verduurzaming ook in cosmeticaland een trend is. Daar wilden we wat mee doen.” De studenten besloten een duurzame shampoo te ontwikkelen waaraan je zelf water toevoegt en die dus niet voor 80 procent uit water bestaat. Ze gebruikten de hele minor om het product te ontwikkelen, from scratch.


Zo werd Chiara in vijf maanden tijd expert in duurzame cosmetica. “Toen ik me in ingrediënten ging verdiepen ging er een wereld voor me open. Die kennis wil ik graag doorgeven aan anderen. Waarom? Heel simpel, we zijn de wereld aan het opfucken, daar moet echt verandering in komen.” Met Marley’s draagt Chiara bij aan een betere wereld. “We vervoeren en verspillen minder water en gebruiken minder plastic. Daarnaast bestaat onze shampoo alleen maar uit natuurlijke ingrediënten.” Het stemt haar positief dat in de cosmetica nu ook een duurzame trend waait.


Op dit moment staat Marley’s voor Chiara op een laag pitje, een eigen bedrijf runnen naast je studie is pittig. Terwijl Chiara zich focust op haar studie neemt partner Ronald Lentz een half jaar vrij van zijn studie. Chiara: “Ik ben me nu aan het focussen om zo snel mogelijk af te studeren. Vanaf eind juni ga ik er weer volle bak tegenaan.”