Camille Di Fraïa
(
27)

Opleiding:
ALO Amsterdam, Minor Management

Bedrijven:
Sign jugglers en Contraversial

'Het gaat goed met de zaak, maar natuurlijk ben ik ook maar een jongen met een grote mond die ergens mee is begonnen'

Werken voor een baas, dat is niet iets voor Camille Di Fraïa. “Dat gedoe met vakantiedagen, en boze collega’s als je ziek bent. Het werkt voor mij ook niet echt motiverend om hard te werken voor iemand anders.” Camille weet waar hij het over heeft, want voor een baas werken heeft hij jarenlang gedaan. Maar toen hij een leukere baan zocht – eentje waarbij hij van zijn passie zijn werk kon maken – leek dat onmogelijk.


“Ik ben een doener en ik ben gek op sport. Daar wilde ik graag mijn werk van maken, maar ik zag niet zo goed hoe ik dat kon doen.” Tot hij zijn ex-compagnon, ALO-student, zag lesgeven en dacht: wow, dit is tof. Dit wil ik ook. Hij schreef zich in bij de ALO op de Hogeschool van Amsterdam om tegelijkertijd een bedrijf op te richten waarmee hij workshops, lessen en optredens rondom freerunning verzorgt.


Sign jugglers loopt goed. Helemaal nu Camille wat meer tijd in het bedrijf kan steken. Sinds het oprichten groeide de omzet elk jaar met twintig procent, het laatste jaar zelfs met veertig procent. Hij heeft veel te danken aan het Excellentieprogramma van de opleiding Sport, Management en Ondernemen. “Ik kreeg er geen punten voor maar kon wel met al m’n vragen bij de docenten daar terecht. Elke twee of drie maanden kreeg ik eigenlijk een gratis adviesgesprek. Dat is fijn, want het gaat natuurlijk goed nu, maar eigenlijk ben ik ook maar een jongen met een grote mond die ergens mee is begonnen.”


Camille ziet het starten van zijn onderneming al tijdens zijn studie als een easy opstartfase waarbij hij niet vastzit aan vaste werktijden van een baan. “Daarbij creëer ik mijn eigen baan voor als ik straks afgestudeerd ben, hoe mooi is dat?” Met die baan in de toekomst, een bruiloft op de planning, een nieuw huis én een LinkedIn connectie met Hans Kazán heeft Camille het sowieso goed voor elkaar.