Bob de Bruin
(2
5)

Opleiding:
Sport, Management & Ondernemen, Minor Ondernemerschap

Bedrijf:
Salt N Floks

'Ik wilde een bedrijf dat een verlengstuk is van mezelf en dat is gelukt'

Voor Bob de Bruin, fanatiek sporter met een ondernemende aard, was het niet lastig om een studie te kiezen. Sport, Management en Ondernemen (SM&O) van de Hogeschool van Amsterdam is hem op zijn lijf geschreven. Bob heeft altijd al een eigen bedrijf willen hebben, iets waarmee je je eigen stempel op de wereld drukt. “Het was echt mijn ambitie om te gaan ondernemen. Als werknemer werk je volgens de regels van een bedrijf en een werkgever, voor mij werkt het inspirerend en motiverend om juist zelfs iets te bouwen, volgens mijn eigen visie.”


Met zijn duurzame boadsportmerk combineert Bob zijn passies kitesurfen en ondernemen. De producten van Salt N Floks zijn vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en deels van gerecycled materiaal. Bob vertelt: “Het unieke van boardsport is dat wij het doen met de natuur, zoals de wind, bergen en de golven. Als boardsporters genieten we daarvan, maar hebben we tegelijkertijd de verantwoordelijkheid deze in stand te houden en ons in te zetten voor een schonere en betere wereld.”


Met Salt N Floks wil hij de connectie met de natuur benadrukken en mensen motiveren er op de juiste manier mee om te gaan. 'Cherish earth as our playground' is de allesomvattende slogan voor Salt N Floks. Bob is er trots op dat hij zijn eigen visie en passie heeft kunnen vertalen naar zijn bedrijf. “Dit ligt heel dicht bij mijn hart, en daar gaat het uiteindelijk om: doen wat dichtbij jezelf ligt!


Hoe het is om een eigen bedrijf op te richten als je nog studeert? “Niet voor niets zit ik nu in mijn vijfde jaar”, vertelt Bob. Met een eigen bedrijf is het allemaal wat lastiger te plannen. Toch ziet hij het wel als de juiste timing. “Als je klaar bent met je studie, gaat werken en meer (financiële) verplichtingen krijgt wordt het steeds lastiger en risicovoller om je eigen bedrijf op te zetten. “Daarnaast heb je als student ook nog een bepaalde gunfactor, en die is heel belangrijk.”