Berry Hagens
(25)

Opleiding:
Engineering, Design & Innovation, Minor Startup Your Business in Technology (SYBIT)

Bedrijf:
Cyrcuits

'Ik heb altijd al gezegd dat ik niet lang voor een baas ging werken'

Een uit de hand gelopen project, zo noemt Berry Hagens – geboren en getogen in Zaandam - zijn bedrijf Cyrcuits, dat hij samen met klasgenoten Sven Lam en Niels Kruiper runt. Het idee ontstond tijdens de minor Startup Your Business in Technology van de Hogeschool van Amsterdam. In maart 2018 schreven de mannen Cyrcuits in bij de Kamer van Koophandel.


Wat hun verhaal bijzonder maakt is dat ze al tijdens het project, enkel op theoretische basis met alleen een visualisatie en dus geen prototype, een afnemer vonden die een pilot wilde financieren.


Met trots kijkt Berry terug op wat ze afgelopen half jaar hebben bereikt. Doordat ze de pilot een half jaar hebben kunnen testen hebben ze enorm veel data binnengehaald, waarmee ze hun hele idee nu gaan finetunen. Daarbij hebben de mannen alles wat ze voorheen inkochten nu zelf bedacht en ontwikkeld. “Het wordt nu echt serieus”, vertelt Berry trots.


Cyrcuits is in feite een sportmaatje dat nooit afzegt. Doordat je met de app continue – dus niet alleen na je workout – visuele feedback krijgt maak je van jezelf je virtuele tegenstander. LED-strips geven weer waar op de baan je ‘tegenstander’ zich precies bevindt. Met Cyrcuits wordt sporten uitdagender en aantrekkelijker.


Berry krijgt er energie van dat zijn product daadwerkelijk ergens aan bijdraagt, aan het in beweging krijgen van mensen. En die energie is broodnodig, want de link met studeren en ondernemen is volgens Berry lastig, zeker als je aan het afstuderen bent. Dat kan allemaal wel wat soepeler, vindt hij.


Maar ondanks dat had hij het niet anders gedaan: “Ik heb zoveel gehad aan de Hogeschool van Amsterdam, we kregen subsidie, werkplekken, advies vanuit de minor. We startten een eigen bedrijf met nul euro inleg. Als je het goed speelt kun je echt hele leuke dingen maken.”