Ayesha Standar
(
23)

Opleiding: Toegepaste Psychologie (richting: Consument & Maatschappij)

Bedrijf:
Envelopie

'Vroeger hadden we een Nokia met snake, nu hebben we een smartphone en 1200 vrienden op Facebook, maar met wie praten we nou écht?'

Weg met telefoonzombies, dacht Ayesha Standar toen ze Envelopie oprichtte. Met haar gezelligheidsspel brengt ze mensen weer in verbinding met elkaar. “Het lijkt alsof we steeds socialer worden, maar het tegenovergestelde is waar”, vertelt ze. Met de aan onze hand vergroeide smartphone hebben we met een klik op de knop contact met de hele wereld. Maar met wie praten we nou écht?


Envelopie kwam tot stand vanuit de minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam, waar ze ook haar businesspartner Silvanna van Graven leerde kennen. De coaches van de minor hielpen de meiden op weg. Dat Ayesha uiteindelijk haar eigen bedrijf zou gaan starten was geen verrassing: “Ik heb altijd al mijn eigen geld willen verdienen, daarom begon ik op mijn twaalfde al met werken. Maar op een gegeven moment kwam het besef dat ik niet meer voor iemand wilde werken maar voor mezelf wilde beginnen. Ik wilde iets doen dat impact maakt. Tja, ik ben toch een millennial hè?”


Met Envelopie geeft ze mensen iets mee dat ze zelf van nature al heeft. De van origine Amsterdamse heeft geen moeite met zich kwetsbaar opstellen of te verbinden met mensen. “Maar ik weet dat veel anderen dat wel hebben. Waarom zou ik met iets wat ik van nature al doe, anderen niet helpen?” Met de vragen van Envelopie leer je jezelf en anderen beter, leuker en op een dieper level kennen.


Je moet wel echt goed kunnen plannen als je tijdens je studie al een bedrijf opricht, adviseert Ayesha. Maar wat je ervoor terug krijgt, is dat je er enorm veel van leert. Bijvoorbeeld om verantwoordelijk te zijn, productief te zijn en om uit je comfortzone te stappen. Voor studenten die ook een bedrijf willen starten heeft Ayesha de volgende boodschap: “gewoon doen!”