Angelo Parmanand
(1
9)

Opleiding:
Mbo-niveau 4 Juridische Dienstverlening, HBO-Rechten (heden)

Bedrijf:
A.G.H. Consultancy

'Mijn ouders leerden me dat als je echt iets wilt opbouwen, je moet gaan ondernemen'

Het ondernemen werd Angelo Parmanand met de paplepel ingegoten. Beide ouders, ondernemers, leerden hem dat als je iets op wilt bouwen voor later je moet gaan ondernemen. Na zijn opleiding Juridische Dienstverlening schreef hij zich als freelancer in bij de Kamer van Koophandel om mensen juridisch bij te staan. Hij merkte direct dat er veel vraag was naar mensen met juridische kennis. Sommigen kon hij helpen, sommigen koppelde hij aan juridische dienstverleners met een hbo-achtergrond en daardoor iets meer kennis.


Zo ontstond A.G.H. Consultancy. Angelo vertelt: “Een jaar geleden begon ik als eenmanszaak. Nu besteed ik zaken aan andere juridische dienstverleners uit die via een Overeenkomst van opdracht werkzaamheden verrichten.” Met zijn bedrijf speelt Angelo in op een probleem dat hij ziet. “Onze samenleving is gebaseerd op de wet en iedereen heeft dezelfde rechten, maar het juridische vakgebied wordt vaak gezien als chique, prijzig en vooral onbegrijpelijk voor de reguliere persoon.”


Angelo wil daar verandering in brengen en hoopt dat A.G.H. Consultancy een eerste stap is in het innoveren van de branche. Zijn overeenkomsten zijn begrijpelijk en de betalingen maandelijks. Dat is voor cliënten een stuk makkelijker te betalen.


Naast het runnen van zijn eigen bedrijf verdiept Angelo zich nog meer in zijn vakgebied. In september schreef hij zich in voor de studie HBO-Rechten op de Hogeschool van Amsterdam. Of dat lastig te combineren is? Dat valt volgens hem wel mee: “Ik heb erg veel verantwoordelijkheid en soms is het wel moeilijk om je te concentreren als het op school druk is. Maar ik bepaal zelf wanneer ik werk en verdien meer dan als je bij de Appie werkt, dat maakt het juist weer extra leuk.” Als zijn tentamens goed gaan begint Angelo in september aan de universiteit. “Ik wil uiteindelijk Meester in de Rechten worden.”