Amber Bijeman
(
25)

Opleiding: Sociaal Pedagogische Hulpverlening bij Hogeschool van Amsterdam, Master Jeugdzorg bij Hogeschool Leiden, Training Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid via de HvA Academie

Werk:
Docent GGZ bij de opleiding Verpleegkunde bij de Faculteit Gezondheid op de HvA

Stichting:
Stichting Nova Kind-Jeugdcentrum

'Iedereen heeft iets toe te voegen aan onze samenleving, ook als je nog studeert of een beperking hebt'

Al tijdens haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam begon Amber Bijeman te werken in de gezondheidszorg. Doordat ze sindsdien bij allerlei verschillende instanties een kijkje in de keuken kon nemen, wist ze na een paar jaar precies wat er werkt. En wat er beter kan. Met de kennis, ervaring en het idee dat ze had richtte ze samen met haar broer Lester en zus Rowan stichting Nova Kind-Jeugdcentrum op, dat in januari 2019 officieel open ging.


Nu zijn ze bezig met het opzetten van een tweede en derde vestiging. Vanuit Nova Kind-Jeugdcentrum wordt er onder andere dagbehandeling, naschoolse begeleiding/ behandeling, ambulante begeleiding, schaduwbegeleiding, coaching- en trainingstrajecten, therapieën, onderzoek/diagnostiek en opvoedondersteuning geboden. Amber werkt daarnaast als docent geestelijke gezondheidszorg op de HvA.


Studeren en werken tegelijk betekende voor haar plannen, plannen en nog eens plannen. “Tijd is je grootste vijand”, vertelt ze. Maar dat alles heeft ze over voor haar grote doel: een verschil maken in hulpverleningsland. Dat verschil maak je volgens haar niet door niet altijd volgens een boekje te werken. "Vanuit Nova Kind-Jeugdcentrum staan wij echt voor zorg op maat. Je dient per persoon en situatie bekijken wat er nodig is.


Met Nova Kind-Jeugdcentrum zorgt ze ervoor dat kinderen en jongeren die normaliter buiten de boot vallen weer mee doen in de maatschappij. Ze is er trots op dat ze op deze manier een bijdrage kan leveren aan de samenleving. Het maken van impact is iets dat ook verder doorvloeit in de organisatie. "Er zijn zoveel keuzes en het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Want als je dat als ondernemer zelf niet bent, dan kan je het ook niet overdragen aan je cliënten of klanten.” En daarbij: ‘’Iedereen heeft iets toe te voegen heeft aan onze samenleving. Ook als je nog studeert of een beperking hebt. Iedereen heeft de mogelijkheid om zich te ontwikkelen”.